www.kukerpillid.ee

KUKERPILLIDE AKADEEMIA
« Uudised   

Kulgemas on KukerPillide 50. järjepidev tegutsemisaasta.
Suvel olid kohtumised kenade inimestega Kukekirikute kontsertidel, kahes Pühakojas tulid ka kuked tornist alla meid uudistama. Kukk on meie vapilind. Ärataja! Õige aja näitaja!
Asutasime KukerPillide Akadeemia, kutsudes sinna erinevaid heliloojaid. On väga armas ja huvitav jälgida, kuidas kujutavad Meistrid ette KukerPillidele sobivat laulu.
Kõik kutsutud olid nõus, kõik mõtlesid kaasa!
Akadeemikud toovad uusi mõtteid ja lähenemisi. Nende juurde minek ja koostöö ja lugude valmimine ja lindistamine ja esitamine on PROTSESS, mida filmib ajaloole  režissöör Raimo Jõerand. Nõnda tekib heliplaat ja film nimega KUKERPILLIDE AKADEEMIA. Protsess lõpeb KukerPillide 50.juubelipeol, mispuhul esitame valminud lood Alexela Kontserdimajas 01.aprillil 2022.aastal.
Rohkem kui kümne erineva helilooja laulu maailma esiettekanne!! Esitame neid koos autoritega.
Me tegutseme! 13 lugu on juba lindistusküpsed, filmimine käib. Akadeemikuteks on kutsutud ja nõusoleku andnud Erkki-Sven Tüür, Peeter Vähi, Tauno Aints, Olav Ehala, Sven Grünberg, Tõnu Kõrvits, Vaiko Eplik, Erki Pärnoja,  Heini Vaikmaa, Priit Pihlap, Riho Sibul, T. Raadik jt…. Paar kandidaati veel nuputavad.
Osa heliplaadi tiraažist saadavast tulust eraldame Akadeemia järelkasvu, (majanduslikes raskustes) laste  muusikategevuse toetuseks.
KukerPillide 50.juubelikontsert Alexela Kontserdimajas 01.aprillil 2022.a. toimub! Piletilevi on stardipakkudel! Kohtumiseni!!